Proef landschap met Buitenbrouwerij

De Buitenbrouwerij maakt het mogelijk om op iedere lokatie een lokaal en uniek bier te brouwen. De Buitenbrouwerij zuivert lokaal (sloot-) water en maakt een plek of landschap drinkbaar als bier. Amateur brouwers leren elkaar en hun omgeving op een bijzondere manier kennen. De Buitenbrouwerij kan per keer 50 liter bier maken van regenwater of sneeuw tot lokaal (grachten)water.

Opties

  • In een groep bierbrouwen met de Buitenbrouwerij onder begeleiding van een ervaren amateur brouwer.
  • Een demonstratie buiten brouwen in combinatie met een Landschap bierproeverij
  • In overleg kan een speciaal recept worden ontwikkeld met een specifieke lokatie of landschap als ingrediënt. Afhankelijk van het biertype moet zo’n bier minimaal 3 maanden van tevoren worden aangevraagd. Schroom niet om grote aantallen liters bier te (laten) maken!

Project info

Het ontwerp van de Buitenbrouwerij kwam tot stand in een samenwerking van ontwerper Henriëtte Waal met verschillende Nederlandse amateur brouwers. Door brouwketels op verschillende hoogtes te hangen kan zonder pomp of zwaar tillen overgeheveld worden. Een extra waterfilter tegen o.a. micro-organismen is ingebouwd. De ketels kunnen al hangend gekanteld worden, zodat ook het bierbostel kan worden uitgekiept. Als het regent krijgt het brouwhuisje een dakje.

De locatie

De Buitenbrouwerij heeft geen elektriciteit nodig, maar toegang tot enige vorm van water is verreist, want zonder water geen bier. De Buitenbrouwerij is niet alleen een spannende attractie, maar maakt het mogelijk de omgeving op een bijzondere manier te ervaren! Inmiddels zijn er al voor verschillende landschappen en lokale ingrediënten bierrecepten ontwikkeld met veelzeggende namen als bijvoorbeeld Rotterdamse Sneeuwbier, Sloterplas Blond en Klavertje Bier.

Meer informatie & contact

De Buitenbrouwerij is een project geïnitieerd door Henriette Waal. Wilt u meer info over de Buitenbrouwerij of een vrijblijvende offerte neemt u contact op met projectmanager Stan de Kanter, stan@rent-a-project.com.
buitenbrouwerij_4.jpg